Olmín a jeho fáze zrání

Věděli jste, že Olmín zraje po celou dobu? Nechte Olmín vyzrát přesně podle Vašich představ.
1. fáze - mladý a pevný sýr Olmín
2. fáze - vláčný a měkký sýr Olmín
3. fáze - zralý a tekoucí sýr Olmín

1. Mladý a pevný

Olmín je na povrchu sametový, při řezu uvnitř pevný.  Sýr je ještě mladý a vyznačuje se jemnou, mléčnou chutí a výraznou vůní ušlechtilých plísní.

2. Vláčný a měkký

Od povrchu sýra směrem do středu se začíná sýr lehce roztékat, srdce Olmínu však zůstává stále pevné. Při ochutnání nechte mírně rozteklý sýr rozplynout na jazyku a vnímejte jeho nezaměnitelnou chuť.

3. Zralý a tekoucí

Ve vrcholném stádiu zrání se Olmín ve své kůrce prakticky rozplyne. Chuť i vůně je plná pikantních tónů. Doporučujeme nakrájet na talíř a ochutnávat společně s vytříbenými červenými víny.  Stojí za to si počkat.