Houbová omáčka
Udělejte si naši skvělou omáčku z hub, Čerstvého mléka 1,5% a Smetany 12%
Ingredience na 4 porce:
- 480 g vývaru B (z bílých kostí)
- 80 g Čerstvého mléka Olma 1,5 %
- 60 g cibule
- 40 g hladké mouky
- 40 g Smetany 12% Olma
- 40 g oleje
- 8 g soli
- 1 lžička drceného kmínu houby - množství dle chuti
- několik kuliček celého černého pepře
Postup:
1. Houby propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka (vývar si ponecháme a použijeme do omáčky) 2. Na dobře rozpáleném tuku zpěníme očištěnou a na jemno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, kuličky pepře a hladkou mouku a připravíme růžovou zásmažku 3. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, dobře ji rozšleháme a chvíli provaříme 4. Provařenou omáčku podle potřeby dochutíme solí, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou. 5. Uvařené houby nakrájíme na drobnější kousky, přidáme do omáčky a tu ještě chvíli povaříme.