Ingredience:
- 400 g špaldové hladké mouky
- 140 g cukru moučka
- 50 g Zlaté Hané
- 2 vejce
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce skořice
- 1 žloutek na potření po upečení
bílková poleva na ozdobení
Postup:
Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 160°C a plechy na pečení (budete potřebovat alespoň dva) vyložte pečícím papírem. V malé misce rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody.
Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech.
Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou.