Olmín Rajče a bazalka
Sýr vyšlechtěný na Moravě inspirovaný Itálií. Olmín zraje v olomouckých sklepích a stejně jako víno získává časem rozvinutější chuť.
Na počátku zrání je pevnější, vyznačuje se jemnou mléčnou chutí a houbovou vůní pocházející z ušlechtilých plísní na povrchu. S pokračující dobou začíná sýr směrem od povrchu do středu měknout a lehce se roztékat. Chuť i vůni doplňuje rajče s bazalkou, přimíchaný do hmoty sýra. Olmín je každý den jiný a je jen na vás, kdy ho rozkrojíte.
100 g
Mléko, sůl, drcená kořenící směs 0,9 % (rajčata, česnek, bazalka, paprika, oregano), mléčné kultury, syřidlo.
- Energie kJ
1049.00
- Energie kcal
250.00
- Bílkoviny
15.00
- Sacharidy
1.00
- Tuky
21.00
- z toho nenasycené mastné kyseliny
14.00
- Cukry
1.00
Více bílkovin
Řada našich jogurtů či tvarohů je tedy zdrojem této cenné bílkoviny . Naše výroba je také unikátní tím, že si připravujeme vlastní bílkovinu šetrně z vlastního nejkvalitnějšího mléka a to v tekutém stavu. Nepřídáváme tedy do výrobků cizí sušenou bílkovinu, jak praktikuje řada výrobců.
Jen přírodní suroviny
Některé produkty jsou přirozeně tohoto charakteru, např. bílý jogurt, neochucený tvaroh či mléko.
Bez lepku
U dalších jsme pečlivým výběrem surovin dokázali vyrobit bezlepkové varianty. Vycházíme tak vstříc mnohým zákazníkům ciltivým na lepek.Výrobky jsou tak vhodné pro celiaky i všechny, kteří chtějí omezit přísun tohoto glykoproteinu.