Olmín
Sýr vyšlechtěný na Moravě. Olmín zraje v olomouckých sklepích a stejně jako víno získává časem rozvinutější chuť.
Na počátku zrání je pevnější, vyznačuje se jemnou mléčnou chutí a houbovou vůní pocházející z ušlechtilých plísní na povrchu. S pokračující dobou začíná sýr směrem od povrchu do středu měknout a lehce se roztékat. Chuť i vůně je intenzivně pikantní. Olmín je každý den jiný a je jen na vás, kdy ho rozkrojíte.
100 g
Měkký zrající plnotučný sýr s plísní na povrchu. Sušina 42 %.
- Energie kJ
1049.00
- Energie kcal
250.00
- Bílkoviny
15.00
- Sacharidy
1.00
- Tuky
21.00
- z toho nenasycené mastné kyseliny
14.00
- Cukry
1.00
Více bílkovin
Řada našich jogurtů či tvarohů je tedy zdrojem této cenné bílkoviny . Naše výroba je také unikátní tím, že si připravujeme vlastní bílkovinu šetrně z vlastního nejkvalitnějšího mléka a to v tekutém stavu. Nepřídáváme tedy do výrobků cizí sušenou bílkovinu, jak praktikuje řada výrobců.
Jen přírodní suroviny
Některé produkty jsou přirozeně tohoto charakteru, např. bílý jogurt, neochucený tvaroh či mléko.