Produkty
Produkty

Dýňový krém

© OLMA, a.s.
Zahřejte se naší podzimní polévkou!

 

Ingredience:

  • 800 g dýně Hokaido nakrájené na kostičky
  • olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 karotka nastrouhaná nahrubo
  • 1 lžíce kari koření 
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 900 ml zeleninového vývaru   
  • kelímek Olma Smetany ke šlehání 33%
  • sůl a mletý pepř na dochucení
  • nastrouhaný Parmazán
  • opražená dýňová semínka

Postup:

Nakrájenou dýni dáme na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě při 180 °C cca 10 minut.

Poté v hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibulku a česnek. Vsypeme dýni a asi 5 minut opékáme.

Přidáme mrkev, poprášíme kari kořením a cukrem, osmahneme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne.

Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem.

Polévku podáváme posypanou opraženými dýňovými semínky a nastrouhaným parmazánem.

 

For customers

For partners

Contacts