Produkty
Produkty

Cuketová polévka

© OLMA, a.s.
Vyzkoušejte naši cuketovou polévku se Zlatou Hanou!

Ingredience:

Zlatá Haná 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mladé cukety 500 g
zeleninový vývar 1–1,5 l
čerstvý tymián
kozí sýr
sůl
pepř

Bylinkové krutony:

starší bageta
olivový olej
bazalkové pesto

Postup:
1. Starší bagetu nakrájejte na menší kostičky. Dejte do větší mísy, přidejte bazalkové pesto a zakápněte olivovým olejem. Dobře promíchejte a takto připravené nechte upéct v troubě dozlatova.
2. V rozpáleném hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli společně s česnekem.
3. Po chvíli přidejte cuketu nakrájenou na malé kousky a zarestujte. Cuketu neloupejte, jen ji dobře omyjte. Díky tomu bude mít polévka krásnou barvu. Zalijte vývarem a nechte 10 minut povařit.
4. Nakonec přidejte čerstvý tymián a polévku rozmixujte v blenderu nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.
Olma Tip: 
Cuketová polévka skvěle ladí s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.
 

For customers

For partners

Contacts