Tvarohový koláč s mákem

© OLMA, a.s.
Výborný tvarohový koláč na víkend!

 

Ingredience

100 g Másla Olma nakrájeného na kostičky + na vymazání formy
100 g mletých mandlí
100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
100g krupicového cukru
1 velké vejce

Na náplň

500 g Tvarohu měkkého Olma 
2 velká vejce
6 lžic Kysané smetany pochoutkové Olma
50 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
150 g máku (nemletého)
1 lžička strouhané kůry z biocitronu 

Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Všechny přísady na těsto kromě vejce smíchejte a udělejte drobenku. Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto. Dejte chladit na hodinu do lednice.

Dortovou formu o průměru 23–24 cm lehce vymastěte a vyložte těstem včetně okrajů. Pečte zhruba 25 minut.

Utřete tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou (případně doslaďte podle chuti). Nakonec vmíchejte mák. Předpečený korpus vyjměte z trouby a naplňte připraveným tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi 50 minut, až náplň zpevní a těsto bude krásně zlaté.

Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.