Perníčky

© OLMA, a.s.
Upečte si s námi perníčky, které jsou ihned měkké!

Ingredience:

400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
50 g Zlaté Hané
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření po upečení
bílková poleva na ozdobení

Postup:

Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. 

Hotové těsto je měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

Troubu předehřejte na 160°C a plechy na pečení (budete potřebovat alespoň dva) vyložte pečícím papírem. V malé misce rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech.

Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou.