Linecký koláč se sýrem Olmín a jablky

Linecký koláč se sýrem Olmín a jablky - recept
Linecký koláč se sýrem Olmín a jablky © OLMA, a.s.
Oblíbený tuzemský dezert zjemněný lahodným sýrem Olmín.

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 300 g sýru Olmín
  • 300 g jablek

Postup:

Z mouky, vajec, kypřícího prášku, cukru a másla uhněteme těsto, které vyválíme a necháme 20 minut odpočinout. Rozdělíme na dvě části, větší si rozválíme na plech, poklademe nastrouhanými či nakrájenými jablky (dle chuti), sýrem Olmín a nakonec vytvoříme ze zbytku těsta na povrchu mřížku. Pečeme asi 35 minut na 155°C.