Inovace ve výrobě fermentovaných výrobků

Společnost OLMA realizuje ve svém závodě v Olomouci projekt „Inovace ve výrobě fermentovaných výrobků“, který řeší vývoj a výrobu nových krémovitých a tekutých fermentovaných výrobků se sníženým obsahem laktózy.
Inovace ve výrobě fermentovaných výrobků OLMA, a.s.

Projekt bude podpořen prostřednictvím Programu rozvoje venkova na období 2014 -2020, v rámci Opatření 16. Spolupráce, Podopatření 16.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií, Operace 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh.

Projekt je zaměřen na vývoj a výrobu nových výrobků - jogurtů, zakysaných smetan a fermentovaných nápojů s podílem permeátu. Současně budou inovovány stávající výrobky, jako jsou jogurty bílé, jogurty s ochucením a zakysané smetany.

Pro realizaci projektu bude pořízena nová technologická linka na výrobu a balení nových a inovovaných výrobků a bude rovněž řešeno jejich chlazení a skladování včetně komponent určených pro ochucení výrobků.

Finálním výsledkem projektu budou nové fermentované výrobky se sníženým obsahem laktózy. Některé z těchto výrobků budou obohacené cennými nutrienty. Přínosem budou také nové fermentované nápoje s přídavkem permeátu se sníženým obsahem laktózy a další výrobky.

Místo realizace projektu: OLMA, a.s., Pavelkova 597/18,Olomouc
Zahájení projektu: leden 2016
Předpokládané ukončení fyzické realizace projektu: 31.10.2017
Celkové výdaje: 157 300 000 Kč (bez DPH)
Kontaktní osoba pro poskytování informací: Ing. Milan Zadražil, e-mail: milan.zadrazil@olma.cz, telefon: 585103294