Produkty
Produkty

Čočková polévka s Klasik jogurtem

© OLMA, a.s.
Tato polévka je plná zdravých surovin a svým vzhledem připomíná první jarní výhonky.

INGREDIENCE:

100g rýže natural
60g drobné zelené čočky (puy)
1,25 litru drůbežího vývaru
1 cibule, nastrouhaná najemno
3 stroužky česneku, drcené
500g KLASIK bílého jogurtu 
1 vejce, lehce prošlehané
1,5 lžíce hladké mouky rozmíchané ve 2 lžících studené vody
mořská sůl
80g másla
1 lžíce sušené máty
1–2 lžičky drcených sušených chilli papriček nebo podle chuti
kůra a šťáva z 1 biocitronu
nahrubo nasekaná hladkolistá petrželka a máta a nadrobno nakrájená jarní cibulka k podávání 

POSTUP:

1 Rýži vařte ve vroucí vodě 5 minut, pak přidejte čočku a společně vařte dalších 15–17 minut doměkka. Sceďte a odložte.

2 V hrnci přiveďte k varu vývar spolu s cibulí a česnekem. V míse prošlehejte jogurt a vejce, pak přidejte rozmíchanou mouku a trochu horkého vývaru a dobře promíchejte. Ztlumte oheň a za stálého šlehání vmíchejte jogurtovou směs. Míchejte 1–2 minuty, polévka se už nesmí vařit! Osolte podle chuti.

3 V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte sušenou mátu a chilli papričku a zahřívejte 2–3 minuty dozlatova. Přidejte strouhanou citronovou kůru (trochu si odložte na ozdobení) a vymačkanou šťávu a dosolte.

4 Rýži s čočkou rozdělte do misek, zalijte polévkou a pokapejte ochuceným máslem. Posypte nakrájenou petrželkou, mátou, jarní cibulkou a odloženou citronovou kůrou a ihned podávejte. 

Přejeme dobrou chuť!