Zapečený Olmín s bramborovými dukátky a petrželkou

Olmín do trouby najdete s grilovacím kořením nebo italským kořením Bruschetta.

Zapečený Olmín s bramborovými dukátky a petrželkou

Suroviny na jednu porci: 

  • 1 ks Olmín do trouby 
  • 150g brambor 
  • Sůl 
  • Pepř 
  • Petrželku 
  • Pažitku 
  • Olivový olej 
  • 25g másla 

Postup:

 Očištěné brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku s pažitkou a zlehka zalijeme olivovým olejem. Přidáme proužek másla. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct.  Přibližně 10 minut před koncem pečení vytáhneme misku a uprostřed vytvoříme místo (důlek) do kterého vložíme Olmín. Posypeme kořením a dáme na 10 minut zapéct. Případně lze přidat i cherry rajčátka.