Perníčky

Upečte si s námi perníčky, které jsou ihned měkké!

Perníčky

Ingredience: 

  • 400 g špaldové hladké mouky 
  • 140 g cukru moučka 
  • 50 g Zlaté Hané 
  • 2 vejce 
  • 2 lžíce tekutého medu 
  • 1 lžička jedlé sody 
  • 1 lžíce perníkového koření  
  • 1 lžíce skořice 
  • 1 žloutek na potření po upečení 
  • bílková poleva na ozdobení 

Postup:

 Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto.  Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici. Troubu předehřejte na 160°C a plechy na pečení (budete potřebovat alespoň dva) vyložte pečícím papírem. V malé misce rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech. Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou.