Cuketová polévka

Vyzkoušejte naši cuketovou polévku se Zlatou Hanou!

Cuketová polévka

Ingredience: 

  • Zlatá Haná 1 lžíce

  • cibule 1 ks

  • česnek 2 stroužky

  • mladé cukety 500 g

  • zeleninový vývar 1–1,5 l

  • čerstvý tymián

  • kozí sýr

  • sůl
pepř 
  • Bylinkové krutony: starší bageta
olivový olej
bazalkové pesto 

Postup:


1. Starší bagetu nakrájejte na menší kostičky. Dejte do větší mísy, přidejte bazalkové pesto a zakápněte olivovým olejem. Dobře promíchejte a takto připravené nechte upéct v troubě dozlatova.
2. V rozpáleném hrnci na másle orestujte nakrájenou cibuli společně s česnekem.
3. Po chvíli přidejte cuketu nakrájenou na malé kousky a zarestujte. Cuketu neloupejte, jen ji dobře omyjte. Díky tomu bude mít polévka krásnou barvu. Zalijte vývarem a nechte 10 minut povařit.
4. Nakonec přidejte čerstvý tymián a polévku rozmixujte v blenderu nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.
Olma Tip: 
Cuketová polévka skvěle ladí s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.